Kosár 0

Élelmiszeripari takarítóeszközök

Miért van szükség ezekre a takarítóeszközökre?

Az élelmiszeripari takarító eszköz gyártók elhivatottak, az olyan termékeket gyártásában, melyek megfelelnek a legszigorúb nemzetközi élelmiszeripari előírásoknak. A termék gyártása során végig dokumentálják azt folyamatot ahol az alapanyag késztermékké válik. 
Az élelmiszerrel közvetlenül vagy közvetetten kapcsolatba kerülő élelmizseripari eszközöknek, élelmiszeripari takarítóeszközöknek meg kell felelniük többek közt az FDA felhasznált alapanyagokról szóló előírásainak, beileszthetők legyenek a HACCP rendszerébe, illetve megfeleljenek a REACH rendeleteknek, előírásoknak.
Sok teméknél lehetőség van a magas hőfokú Autoclav fertőtlenítésre. Ez az eljárás minden szennyeződést elpusztít a takarítóeszközön. Ezáltal egy teljesen steril eszközt kapunk, és tovább folytathathjuk a munkát anélkül, hogy mindig új eszközt kellene vásárolnunk.
 
Ezeknek a takarítóeszközöknek a tervezésénél nagyon nagy hangsúlyt fektetnek még a felhasználók elvárásainak. Ha kézre áll egy eszköz, akkor azt megkedvelik a felhasználók és szívesen használják őket, mert használatukkal időt, energiát, és egyéb költégeket tudnak megspórolni. 

Az éllemiszeripari üzemeknél nagyon fontos, hogy a különböző fázisokban levő alapanyagokat ne szennyezzék, fertőzzék meg az által, hogy az különböző üzemrészekből átvisznek takarítóeszközöket, egyéb eszközöket. A keresztszennyeződések megakadályozása miatt jött létre a színkód alapú megkülönböztetés. Ez azt jelenti, hogy adott gyáron belül lehetőségünk van különböző színkódú  területeket, üzemrészeket kialakítani. Ennek a színkódnak megfelelően tudunk színkódolt takarítóeszközöket, egyéb élelmiszeripari eszközöket  használni. Aki ismeri az adott terület színkódját, annak egyből feltűnik, ha másik színű takírítóeszközt használnak egy adott területen, és orvosolni tudják a hibát. Ez rengeteg költségtől, gyártás kieséstől meg tudja óvni az adott üzemet. 
Színkódokat nem csak nagy üzemekben használhatunk, hanem a takarítás bármely területén. Minden takarítóvállalkozás, hauskeeping vezető kialakíthat magának ilyen rendszert, és betartathatja dolgozóival. Ezeken a területeken sem mindegy, hogy a mosdóban használt takarítóeszközöket más helyiségekben is használják-e?